ЗРК Stinger, вертольоти, безпілотники: Латвія надішле нову партію зброї для ЗСУ

Читать на русском
Латвія найближчим часом відправить в Україну зенітно-ракетні комплекси Stinger, вертольоти, кулемети з боєприпасами та безпілотники.
Аrmyinform

Латвія найближчим часом відправить в Україну зенітно-ракетні комплекси Stinger, вертольоти, кулемети з боєприпасами та безпілотники.

Про це повідомив портал Delfi у середу, 18 січня.

Яку зброю з початку повномасштабної війни передали та обіцяли передати Україні – підрахунки BloombergЗ початку повномасштабної війни Захід надав Україні понад 4 тисячі одиниць бронетехніки, артилерійських гармат, літаків та іншого озброєння.

Як повідомляється, напередодні міністр оборони країни Інара Мурнієце у рамках робочого візиту відвідала Київ, де зустрілася з українським колегою Олексієм Резніковим. Під час зустрічі міністри докладно обговорили ефективність уже наданої Латвією підтримки та заплановані постачання.

«Найближчим часом ми направимо в Україну нові партії військової підтримки – зенітно-ракетні комплекси Stinger, вертольоти, кулемети з боєприпасами та безпілотні літальні апарати. Латвія і цього року продовжить навчання солдатів ЗСУ», – зазначила Мурнієце.

Попередньо, вже 25 січня відбудеться захід щодо відправлення першої партії озброєня.

Нагадаємо, Україна отримає ще 200 бронетранспортерів від Канади.

Також повідомлялося, що Британія передасть рекордний пакет військової допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: