САП просить порушити провадження стосовно нардепа «слуг народу» Халімона

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура звернула до керівника Офісу генпрокурора з рапортом про необхідність відкриття справи стосовно заступника голови фракції СН.
Павло Халімон

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить генерального прокурора Андрія Костіна порушити кримінальне провадження за фактом імовірного незаконного збагачення заступника голови фракції «Слуги народу» Павла Халімона. Він влітку 2022 року обзавівся маєтком на печерському пагорбі Києва.

Про це повідомили «Укрінформу» у відповіді на запит та підтвердили «Слово і діло» у прес-службі САП.

Як повідомили в антикорупційній прокуратурі, наразі чинне законодавство передбачає, що стосовно чинного народного депутата може порушити кримінальне провадження виключно генеральний прокурор або особа, яка виконує його обов'язки. Тож, за словами співрозмовників, САП звернулася з рапортом на генпрокурора Костіна з проханням порушити кримінальне провадження стосовно Халімона за фактом імовірного незаконного збагачення.

«Спеціалізована антикорупційна прокуратура у встановленому порядку звернулась до генерального прокурора щодо внесення відомостей за вказаною публікацією до Єдиного реєстру досудових розслідувань та реєстрації відповідного кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 368-5 ККУ», – йдеться у відповіді САП на запит «Укрінформа».

Нагадаємо, журналісти «Української правди» з'ясували, що заступник голови фракції СН Павло Халімон почав жити у приватному будинку поблизу ботанічного саду імені Гришка в історичній місцевості Києва під назвою Звіринець. Сама нерухомість записана на іншу особу, яка пов'язана з Халімоном.

Після оприлюднення цих фактів у ЗМІ голова фракції СН Давид Арахамія анонсував звільнення Халімона з посади заступника.

Раніше на заступника голови фракції СН уже намагалися відкрити провадження, але на той час генпрокурор Ірина Венедіктова відмовилася це зробити. Справу порушили лише після оприлюднення фактів в медіа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: