Рф веде наступ на чотирьох напрямках – зведення Генштабу

Читать на русском
Окупанти ведуть наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.
defence-ua.com

Російські війська ведуть наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямах, на інших напрямах – обороняються.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Сили оборони України за добу відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Ямполівка, Роздолівка, Васюківка, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Курдюмівка та Озарянівка Донецької області.

Росіяни минулої доби завдали авіаційного та трьох ракетних ударів, здійснили 44 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Як росія може програти війну: три сценарії від Foreign AffairsТри сценарії поразки росії у війні проти України – росія може погодитися зі своєю поразкою на умовах України, програти війну в ході ескалації або цьому сприятиме крах режиму.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах обстановка без істотних змін, наступальних угруповань противника не виявлено.

На Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямах під вогневе ураження потрапили райони десятків населених пунктів.

Українська авіація протягом доби завдала удару по зенітно-ракетному комплексу противника та 2 удари по районах зосередження окупантів. Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України вразили дві станції радіолокації, склад боєприпасів та один інший важливий об'єкт противника.

У Генштабі зазначили, що росія й надалі зазнає втрат. Зокрема, до одного з місцевих моргів Горлівки Донецької області лише 28 січня привезли близько 20 тіл загиблих окупантів із районів Новобахмутівки та Майорська.

Нагадаємо, в ISW вважають, що росія може провести кілька етапів наступальних операцій, кульмінацією яких стане повне захоплення Донецької та Луганської областей.

Видання Bloomberg також писало, що путін готує новий наступ в Україні, який може розпочатися у лютому-березні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: