Ворожі пропагандисти спекулюють на темі зірваної евакуації маріупольців – радник мера

Читать на русском
Пропагандисти повернулися до теми неможливості евакуації мешканців Маріуполя на початку окупації, хоча самі її й зірвали.
Укрінформ

Пропагандисти повернулися до теми неможливості евакуації мешканців Маріуполя на початку окупації, хоча самі її й зірвали.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

«В маріупольських пропагандистів палає весь тиждень від того, що Маріупольська законна влада працює над планом відновлення та відбудови міста. Разом з міжнародними партнерами. Це сильно паплюжить їх неіснуючий «майятер – план» та заважає годувати мертвою надією. Тому з шухляди дістали питання «Україна не евакуювала з Маріуполя». Насправді в неможливості організованої евакуації з Маріуполя є дві причини (хоча, у підсумку одна – росія)», – йдеться в повідомленні.

Андрющенко описав детальніше ці причини:

  • Причина перша. Свідоме знищення всього транспорту для евакуації. Мова зокрема про 136 підготовлених муніципальних автобусів, які за п'ять днів було прицільно знищено «Градами».
  • Друга причина – недопуск російськими військовими колон автобусів, які мали вивозити людей далі Бердянська. Тоді ж доходило до прямого блокування транспорту БТРми та погроз розстріляти водіїв та супроводжуючих.

Окрім того, додав Андрющенко, аби тримати маріупольців у заручниках, окупанти перетворили на металобрухт автобуси приватних перевізників, які, за домовленістю, теж були підготовлені для вивезення людей.

«Тому, єдиний винний в трагедії Маріуполя - це путін та його раби – громадяни росії. Всі без виключення. Все інше – походне та вигадки пропаганди. Не забувайте про це», – наголосив радник мера.

Нагадаємо, відновлення вже зруйнованого окупантами в Маріуполі може зайняти від 5 до 8 років, але росіяни продовжують знищувати місто.

Раніше в мерії повідомили про те, що в Маріуполі російські окупанти відновили рух вантажівок із оборонними спорудами, боєкомплектом та живою силою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: