Україна має пришвидшувати події на цій війні – звернення Зеленського

Читать на русском
Бахмутський, Вугледарський та інші напрямки в Донецькій області – це постійні російські штурми. Постійні намагання прорвати нашу оборону.

Росія сподівається затягнути війну, виснажувати сили українців. Отже, час повинен стати зброєю українців.

Про це президент Володимир Зеленський повідомив у своєму вечірньому зверненні.

За його словами, ситуація на фронті дуже жорстка. Ворог постійно намагається штурмувати Бахмутський, Вугледарський та інші напрямки в Донецькій області. Росіяни хочуть прорвати нашу оборону і не рахують своїх людей – попри численні втрати вони зберігають високу інтенсивність атак.

«У деяких своїх війнах Росія втрачала загалом менше, ніж кладе там, зокрема під Бахмутом», – зазначає голова держави.

Також Зеленський підкреслив, що кожен зупинений крок ворога саме там – це десятки недопущених кроків окупантів на інших напрямках.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Керівник розвідки доповів про те, як ситуація може змінитися найближчим часом. Робимо все, щоб наш тиск все ж переважив штурмові можливості окупантів. І дуже важливо при цьому зберігати динаміку оборонної підтримки від наших партнерів.
  • Швидкість постачання була й буде одним із ключових чинників у цій війні. Росія сподівається затягнути війну, виснажувати наші сили. Отже, ми маємо зробити час нашою зброєю. Маємо пришвидшувати події. Пришвидшувати постачання й відкриття нових потрібних збройних опцій для України.
  • Цього тижня ми маємо вагомі оборонні результати у відносинах зі Сполученими Штатами, Німеччиною, Польщею, Канадою, Бельгією, Норвегією, Італією та іншими країнами.
  • Сьогодні я говорив також з обраним Президентом Чехії Павелом. Почув повне розуміння ситуації. Запросив пана Президента відвідати Україну. І впевнений, що разом ми зможемо суттєво посилити нашу спільну європейську відповідь на російську терористичну загрозу.
  • Сьогодні ж провів тривалу нараду з нашим сектором безпеки – СБУ та інші спеціальні служби. Посилюємо нашу державу й будемо зупиняти відповідним чином кожного, хто намагається Україну послабити зсередини.
  • Намагання Міжнародного олімпійського комітету повернути російських спортсменів на змагання та Олімпійські ігри – це намагання сказати всьому світу, ніби терор може бути чимось прийнятним. Ніби можна заплющити очі на те, що Росія робить із Херсоном, із Харковом, із Бахмутом та Авдіївкою.
  • Сьогодні направив листа пану Президенту Макрону якраз щодо цього й у продовження нашої з ним розмови, яка відбулась 24 січня. Готуючись до паризької Олімпіади, ми маємо бути впевнені в тому, що Росія не зможе використовувати її чи будь-яку іншу міжнародну спортивну подію для пропаганди агресії чи свого державного шовінізму. Олімпійський рух і держави-терористи точно не мають перетинатися.

Президент також висловився про обстріли росіянами Херсону, якими ворог нищить різні соціальні та транспортні об’єкти, і висловив співчуття всім, хто втратив рідних внаслідок російського терору.

Нагадаємо, Зеленський провів чергове засідання Ставки.

Президент України пояснив, чому Україна терміново потребує отримання далекобійних ракет.

Також в ОПУ висловилися про спортсменів рф на Олімпіаді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: