Україна виграла першу медаль Олімпіади-2022

Читать на русском

Український фристайліст Олександр Абраменко на змаганнях Олімпійських ігор-2022 у лижній акробатиці приніс нашій країні першу медаль.

Про це стало відомо під час трансляції Ігор.

Зимові Олімпійські ігри-2022: факти та цифриЗимова Олімпіада-2022 стартувала у Пекіні. Участь візьмуть спортсмени із 95 країн, від України буде 45 учасників. Цікаві факти та цифри про Ігри – на інфографіці.

Так, на Олімпійських іграх у Пекіні в середу, 16 лютого, Абраменко виконав складний стрибок із підсумковою оцінкою 116,5. Цей результат дав змогу йому здобути срібну медаль.

Це перша нагорода України на Олімпіаді-2022.

Золото виграв китаєць Ці Гуанпу (129:00 балів). Бронзу - представник ОКР (Олімпійський комітет Росії) Ілля Буров (114,93).

Нагадаємо, зимові Олімпійські ігри 2022 проходять у Пекіні, а також частково – у містах Чжанцзякоу та Яньціні. Усього розігрується 109 комплектів медалей.

У медальному заліку на 15 лютого лідирувала Норвегія - 12 золотих, 7 срібних та 7 бронзових медалей. На другому місці - Німеччина, на третьому США.

Ми писали, хто виграв перше «золото» Олімпійських ігор.

Також повідомлялося, що чоловіча збірна України з біатлону посіла дев'яте місце у естафеті на зимових Олімпійських іграх 2022 року у Пекіні. Українські біатлоністи використали на вогневих рубежах 12 додаткових патронів та заробили чотири штрафні кола.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: