У Польщі заговорили про незалежність Чечні від рф

Читать на русском
Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький підтримав ідею звільнення народів, які заселяють нинішню росію, та утворення ними незалежних держав.
Матеуш Моравецький

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький підтримав ідею звільнення народів, які заселяють нинішню росію, та утворення ними незалежних держав.

Про це він заявив у інтерв’ю телеканалу LCI.

На думку глави польського уряду, зараз існують частини росії, які фактично є в'язницями для інших народів. Але вони можуть стати вільними та незалежними.

«Є частини росії, які є в'язницями для інших народів. Ці частини росії можна було б звільнити, як, наприклад, Чечню. Вони могли б стати незалежними. Вони боролися за свою свободу протягом століть, а останні кілька десятиліть – з великою мотивацією. Я вважаю, що ця країна заслуговує на свою незалежність», – заявив Моравецький.

Він зауважив, що хоче, щоб у російських сусідів було все добре і країни могли нормально розвиватись.

«Це те, чого всі країни хочуть, щоб сталося з росією. На жаль, це не те, чого від них очікували в останні десятиліття, в останні століття», – додав польський чиновник.

Нагадаємо, Польща надішле Україні танки PT-91 Twardy.

Раніше повідомлялося, що Кадиров закріплюється на захоплених територіях Донбасу.

На початку повномасштабного вторгнення росії в Україну диктатор володимир путін наказав главі Чечні вбити Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: