Зеленський розповів, що саме гарантує українцям свободу та незалежність

Читать на русском
Рух до складу Європейського Союзу гарантує Україні свободу, незалежність та процвітання, тому євроінтеграційний процес заслуговує цілісного підходу
Ілюстративне фотоslovoidilo.ua

Гарантією свободи та незалежності для України та її народу є рух країни до Європейського Союзу та її внутрішня трансформація.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні за підсумками 2 вересня.

Знаковий рубіж – півроку повномасштабної війни: які обіцянки за останній місяць дав ЗеленськийВолодимир Зеленський обіцяв знайти винних у трагедії в колонії в Оленівці, відмовитися від будь-яких переговорів із росією у разі проведення псевдореферендумів та зробити ветеранську політику одним із пріоритетів України.

«Для нас рух України в Євросоюз і трансформація всередині нашої країни - це те, що є одним з ключових елементів довгострокового захисту держави, гарантією свободи для всіх українців. Тому євроінтеграційний процес заслуговує не просто окремої уваги до політичних, економічних, соціальних, правових аспектів, а цілісного підходу. Рухаючись до Європи, ми підсилюємо українське національне життя в цілому. Упевнений, що Україна стане повноправним членом ЄС. Принаймні зробимо все для цього» - пояснив він.

Нагадаємо, віцепрем'єр з питань європейської інтеграції Ольга Стефанишина розповіла, що переговори про членство України в Європейському Союзі можуть відкритися у 2023 році - це реалістичні терміни.

Також вона зазначила, що Україну влаштувало б ПДЧ в НАТО до російського вторгнення в лютому цього року. Зараз таке рішення Альянсу не матиме жодного значення. Україна розраховує отримати членство в НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: