Рф посилила розвідку дронами, можливо готується до нових ракетних ударів – ЗСУ

Читать на русском
Росіяни активізували використання дронів на об'єктах інфраструктури, а також військових об'єктах. Можливо, знову готуються до атаки ракетами.
ілюстративне фото

Росіяни активізували використання розвідувальних дронів. Це може свідчити про їхню підготовку до нанесення нових ракетних ударів.

На цьому наголосила начальник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 21 січня.

Атаки дронів-камікадзе: скільки іранських «Шахедів» збили ЗСУУкраїна збила понад 500 іранських дронів-камікадзе з моменту їх першого застосування росією. Динаміка знищення Шахедів – на інфографіці.

За її словами, росіяни проводять розвідку доволі системно.

«Ми фіксуємо та заземляємо всі ці літальні апарати. Але все ж таки ми спостерігаємо певну активність. Зокрема, у той час, коли вони готуються. Скажімо, ми оцінюємо цей момент, що вони готуються до проведення ракетних ударів. Коли ворог збирає інформацію, щоб знати, куди влучити», – сказала Гуменюк.

Вона уточнила, що більшість уваги дронів сконцентровано на об'єктах інфраструктури, а також на військових об'єктах. Зокрема і засобів протиповітряної оборони, які ворог намагається відшукати, щоб під час однієї з хвиль атак «заглушити».

Нагадаємо, остання масова ракетна атака рф була 14 січня. Того дня окупанти ракетою Х-22 вдарили по житловому будинку у Дніпрі, загинули 44 людини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: