У ЗСУ розповіли, чому росіяни стали рідше атакувати Україну «Шахедами»

Читать на русском
Українські військові роз'яснили, що наразі погодні умови унеможливлюють використання дронів-камікадзе російськими окупантами.
фото: ВВС

Країна-агресора росія стала рідше використовувати у війні проти України іранські дрони-камікадзе через відсутність якісно навчених інспекторів. Востаннє окупанти атакували Україну іранськими «Шахедами» 2 січня.

Про це начальниця пресцентру Сил охорони та оборони ОК «Південь» Наталія Гуменюк розповіла Апостроф TV.

«Тут може бути низка причин. Це відсутність якісно навчених інспекторів, які здатні запускати такі дрони, оскільки в них триває навчання. На тих навчальних базах, які вони розташовували у Криму та на лівобережній Херсонщині, вони «курили» там, де якраз попало і навчання не відбулося», - йдеться у повідомленні.

Атаки дронів-камікадзе: скільки іранських «Шахедів» збили ЗСУУкраїна збила понад 500 іранських дронів-камікадзе з моменту їх першого застосування росією. Динаміка знищення Шахедів – на інфографіці.

Як зазначається, крім того, кількість цих дронів у них обмежена, але й додає їм проблем поривчастий вітер, тому що для такого типу дронів він може бути несприятливим для виконання завдань.

«Саме тому, в такий період року, коли для приморських районів характерний такий поривчастий штормовий вітер, може бути обмежене застосування цих видів баражуючих боєприпасів», – розповіла Гуменюк.

Нагадаємо, за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, росія планує розгорнути виробництво дронів-камікадзе на своїй території, зокрема, у Тольятті.

На інфографіці «Слово і діло» – прогнози щодо вичерпання ракетного запасу росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: