Війська рф здійснили 5 ракетних ударів, а ЗСУ знищили літак та гелікоптер – Генштаб

Читать на русском
За добу війська рф обстріляли десятки мирних населених пунктів в Україні, а бійцям ЗСУ вдалося знищити ворожі літак і вертоліт.

За добу війська рф обстріляли десятки мирних населених пунктів в Україні, а бійцям ЗСУ вдалося знищити ворожі літак і вертоліт.

Про це йдеться в вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ в середу, 25 січня.

Протягом 25 січня росіяни завдали 21 авіаційного та 5 ракетних ударів. Також ворог здійснив 27 обстрілів із РСЗВ.

Кому та скільки танків Leopard продала НімеччинаУ які країни та скільки танків Leopard 1 та Leopard 2 експортувала Німеччина – на інфографіці.

Окупанти продовжують вести наступальні дії на Бахмутському напрямку, при цьому несучи численні втрати. На Лиманському та Авдіївському напрямках вели безуспішні наступальні дії, всі атаки були відбиті. По іншим напрямкам супротивник обороняється.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах істотних змін немає, ворожі наступальні угруповання не зафіксовані. Ворог обстріляв із артилерії райони понад 20 населених пунктів. Серед них – Михальчина Слобода, Леонівка та Ясна Зоря Чернігівської області та Бударки, Ветеринарне, Гатище, Вовчанськ, Червоне Перше, Ненудне та Стрілечтя у Харківській області.

На Куп'янському напрямку росіяни атакували Сіньківку, Іванівку, Котлярівку та Табаївку Харківської області та Стельмахівку Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв Макіївку, Майданчик, Червонопопівку та Невське Луганської області та Ямполівку - Донецької області.

На Бахмутському напрямку під ворожий вогонь потрапило 17 населених пунктів. Зокрема, Спірне, Бахмут, Ступочки, Білогорівка, Червона Гора, Кліщіївка та Курдюмівка у Донецькій області.

На Авдіївському напрямку противник обстріляв Авдіївку, Першотравневе, Невельське, Красногорівку, Мар'їнку та Новомихайлівку Донецької області.

На Новопавлівському напрямку росіяни атакували із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони Богоявленки, Пречистівки та Золотої Ниви у Донецькій області.

На Запорізькому напрямку від танкового та артилерійського вогню постраждали райони 20 населених пунктів. Серед них – Времівка, Вільне Поле та Новопіль Донецької області та Мала Токмачка, Новоданилівка та Оріхів у Запорізькій області.

На Херсонському напрямку окупанти атакували із артилерії 16 населених пунктів, зокрема, Гаврилівку, Дудчани, Качкарівку, Білозерку, Новокаїри та Херсон.

Тим часом у Горлівці Донецької області ворог змушує працівників місцевих так званих «республіканських» підприємств отримувати паспорти рф. У разі невиконання вимог до 1 березня 2023 року працівників буде звільнено.

Росіяни продовжують чинити тиск та залякувати місцеве населення на тимчасово окупованих територіях. Так, у Джанкойському районі (Крим) загарбники провели обшуки у домівках більш 20 сімей кримських татар та здійснили 6 арештів, нібито за підозрою у підготовці диверсій та терактів.

Українська авіація протягом 25 січня завдала 14 ударів по районах зосередження росіян та 2 удари по позиціях їх зенітно-ракетних комплексів.

Крім того, Сили оборони знищили ворожий літак Су-25, вертоліт Ка-52 та 2 безпілотники типу Орлан-10. Тим часом, наші підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 1 пункт управління, 9 районів зосередження живої сили та 3 склади боєприпасів противника.

Раніше було названо вартість військової шкоди інфраструктурі України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: