У Нацполіції розповіли, скільки справ за колабораціонізм відкрито з 24 лютого

Читать на русском
Під цю статтю підпадає широкий спектр дій: від підтримки окупантів в соцмережах, закінчуючи зайняттям посад на захоплених територіях.
сайт НПУ

Станом на 11 січня Національна поліція України відкрила майже 2,3 тис. кримінальних проваджень за фактами колабораціонізму від початку повномасштабного російського вторгнення.

Про це речниця Нацполіції Мар’яна Рева повідомляє в ефірі «5 каналу».

Вона зазначила, що під цю статтю підпадає широкий спектр дій: від підтримки окупантів в соцмережах, закінчуючи зайняттям посад на захоплених територіях.

Кого з українських чиновників після 24 лютого запідозрили у держзраді та пособництві росіїКолишні та чинні народні депутати, міністри, мери та інші відомі чиновники, які стали підозрюваними у держзраді після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

«У нас вже є майже 2,3 тис. кримінальних проваджень за фактами колабораціонізму. Насправді колабораційна діяльність має досить широкий спектр, починаючи від підтримки ворога у соцмережах, виправдання агресії, і завершуючи зайняттям посад при окупаційній владі. Поліція фіксує всі ці моменти і розслідує. Ми також повідомляємо про підозру встановленим винним особам», - йдеться у повідомленні Реви.

Нагадаємо, що працівники ДБР провели обшук у головного колаборанта Херсонської області Володимира Сальдо.

Раніше у СБУ розповіли, скільки російських диверсантів затримали з 24 лютого.

Зазначимо також, СБУ затримала колишнього співробітника МВС, який намагався передати росії секретні дані про силовиків.

Окрім цього, на Чернігівщині затримали колаборанта, який працював на спецслужби Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: