Справа мера Рені: підозрюваного депутата заарештували

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув клопотання щодо застосування запобіжного заходу до затриманого депутата однієї з міськрад на Одещині.
Ігор Плехов

Вищий антикорупційний суд відправив під варту депутата Ренійської міської ради Одеської області. Його НАБУ та САП підозрюють у причетності до вимагання та отримання неправомірної вигоди разом із мером Рені Ігорем Плеховим.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення майже 1,879 млн грн застави депутату однієї з міськрад Одеської області, якого спільно з міським головою викрили на проханні надати та одержанні неправомірної вигоди. Строк дії запобіжного заходу - до 24 березня 2023 року», – інформує САП.

У разі внесення коштів він вийде зі слідчого ізолятора під такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із міста проживання без дозволу; повідомляти про зміну свого місяця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у справі та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про депутата Івана Пойдолова.

Раніше ВАКС відпустив під застави підозрюваного мера Рені Ігоря Плехова. На нього також поклали низку обов'язків.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали міського голову Рені Ігоря Плехова та депутата місцевої ради. За версією слідства, мер Рені Ігор Плехов і депутат міськради вимагали 100 тисяч доларів від громадянина за вирішення питання про передачу йому в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 га під складські приміщення. Під час одержання першого траншу в 50 тис. дол. їх викрили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: