ВАКС призначив засідання у справі депутата Полтавської облради

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно депутата Полтавської облради, якому інкримінують брехню в декларації.

Вищий антикорупційний суд призначив на 30 січня підготовче засідання за обвинуваченням депутата Полтавської обласної ради від фракції «За майбутнє» Олега Дядика, якого інкримінують недостовірне декларування.

Про це свідчать дані сайту Судової влади України, повідомляє «Слово і діло».

Справу розглядатиме колегія суддів у складі головуючого судді Сергія Мойсака та членів колегії Тимура Хамзіна, Віри Михайленко. Засідання призначене на 08:05 30 січня.

У щорічній декларації за 2020 рік депутат облради Дядик не зазначив факт перебування у його власності понад 2 млн грн статутного капіталу компанії «Міт Магнат», хоча він є єдиним засновником цього підприємства. Крім того, він приховав факт отримання прибутків від діяльності на цьому підприємстві та не відобразив свої фінансові зобов'язання за отриманими у попередніх роках позикою та договором лізингу на суму понад 1,2 млн грн.

Як наслідок, внесені до декларації відомості відрізняються від достовірних на понад 3,47 млн грн, що більш ніж у 500 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб, встановлений Законом України «Про Державний бюджет України на 2021 рік».

Нагадаємо, антикорупційний суд призначив засідання у справі народного депутата від фракції «Слуги народу» Маргарити Шол. Також ВАКС наклав штраф на нардепа СН Максима Пашковського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: