Стало відомо, хто нестиме прапор України на закритті Олімпіади-2022

Читать на русском
У Пекіні 20 лютого на церемонії закриття Ігор прапор України нестиме досвідчена біатлоністка та олімпійська чемпіонка-2014 з біатлону Олена Білосюк.
Олена Білосюк на відкритті Ігор-2018Getty Images

У Пекіні 20 лютого на Національному стадіоні відбудеться урочиста церемонія закриття зимових Олімпійських ігор-2022.

Як повідомляє пресслужба НОК України, на церемонії закриття Ігор прапор України нестиме досвідчена біатлоністка та олімпійська чемпіонка-2014 з біатлону Олена Білосюк.

Зимові Олімпійські ігри-2022: факти та цифриЗимова Олімпіада-2022 стартувала у Пекіні. Участь візьмуть спортсмени із 95 країн, від України буде 45 учасників. Цікаві факти та цифри про Ігри – на інфографіці.

Для капітана жіночої збірної нинішня Олімпіада стала четвертою у кар'єрі, але видалася вона невдалою. Білосюк через коронавірус пропустила всі особисті перегони і виступила лише в естафеті.

«Це вже мої четверті Ігри, але я вперше потрапляю на парад закриття. Дуже рада і горда, що маю честь нести прапор України. Пишаюся цим і хочу подякувати всім уболівальникам, усім українцям, які підтримували нас до останнього. Спасибі», - зазначила Білосюк у своєму зверненні.

Нагадаємо, зимові Олімпійські ігри-2022 проходять у Пекіні, а також частково – у містах Чжанцзякоу та Яньціні. Усього розігрується 109 комплектів медалей.

Український фрістайліст Олександр Абраменко на змаганнях Олімпіади у лижній акробатиці приніс нашій країні першу медаль – «срібло».

Також ми писали, хто виграв перше «золото» Олімпійських ігор.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: