Ще дві країни приєдналися до дипломатичного бойкоту Олімпіади у Пекіні

Читать на русском
Раніше США, Японія, Великобританія та Канада ухвалили рішення бойкотувати зимові Олімпійські ігри у Китаї.
Українська правда

Данія та Нідерланди приєдналися до дипломатичного бойкоту зимової Олімпіади у Пекіні.

Про це повідомляє Интерфакс, з посиланням на низку європейських ЗМІ.

Зазначається, що Нідерланди не відправлять урядову делегацію до Пекіна, оскільки Китай вирішив не пускати на змагання іноземних глядачів.

Данія також вирішила бойкотувати Олімпійські ігри, щоб висловити протест проти порушень прав людини у Китаї. Відповідне рішення раніше ухвалили США, Японія, Великобританія та Канада.

Олімпійські ігри: скільки медалей завойовували українські спортсмениСкільки медалей завойовували українські спортсмени на Олімпійських іграх від 1994 року – на інфографіці.

Зазначимо, що зимові Олімпійські ігри 2022 року відбудуться у Пекіні з 4 по 20 лютого.

«Дипломатичний бойкот» означає, що та чи інша країна не відправляє на змагання представників свого керівництва. При цьому, спортсмени в Іграх беруть участь.

Водночас, не всі країни Заходу погоджуються з такими методами тиску на Китай. Зокрема, у грудні 2021 року президент Франції Еммануель Макрон назвав такий бойкот неефективним.

При цьому, Міжнародний олімпійський комітет заявив, що присутність урядовців та дипломатів на Олімпіаді - це суто політичне рішення влади конкретної країни.

Нагадаємо, що Австралія приєдналася до дипломатичного бойкоту Олімпіади в Пекіні.

Раніше ми писали, що літня Олімпіада в Токіо для України запам'яталася не тільки перемогами, але й скандалами. Спортсменка Марина Килипко, яка посіла п'яте місце на змаганнях зі стрибків із жердиною, поскаржилася, що її результат міг бути кращим, якби поряд був особистий тренер. А його не взяли, оскільки в делегації «не вистачило місця». Олімпійський чемпіон і нардеп Жан Беленюк теж заявив після Олімпіади, що кількість функціонерів у делегації можна було би скоротити.

«Слово і діло» поцікавилося, хто ж, крім спортсменів, їздить на Олімпійські ігри.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: