Окупанти ведуть наступ на двох напрямках, незважаючи на великі втрати – Генштаб

Читать на русском
Росіяни, незважаючи на втрати, наступають на Бахмутському та Авдіївському напрямках. На Куп'янському напрямі ЗСУ відбили усі атаки.

Російські окупанти продовжують вести наступ на Бахмутському та Авдіївському напрямах, незважаючи на великі втрати зі свого боку.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Крім того, росіяни вели безуспішні наступальні дії на Куп'янському напрямі – всі атаки противника були відбиті українськими військовими.

На Лиманському, Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках ворог веде оборону.

Минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів: Червонопопівка Луганської області; Білогорівка, Роздолівка, Сіль, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Новобахмутівка, Красногорівка, Водяне, Мар’їнка Донецької області.

Скільки HIMARS «знищено» за версією російської пропаганди та скільки їх насправді у ЗСУЗа версією російської пропаганди знищено понад 50 американських установок HIMARS. Проте на озброєння України загалом передали 20.

За добу окупанти завдали 9 ракетних ударів по населених пунктах Харківської, Донецької та Запорізької областей, а також 27 авіаційних ударів. Також противник здійснив 79 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Противник не припиняє здійснювати обстріли населених пунктів уздовж лінії зіткнення.

Авіація сил оборони за добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також удар по позиції зенітно-ракетного комплексу. Збито також два літаки Су-25, вертоліт Ка-52, безпілотник і дві керовані авіаційні ракети Х-59.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за минулу добу вразили 3 райони зосередження окупантів та склад логістики.

«Протягом 10 днів, у окремих населених пунктах Луганської області, відзначається зменшення кількості особового складу противника. До того ж, стало практикою, що на передній край здебільшого відправляються мобілізовані російські військовослужбовці. В той час, коли професійні військові намагаються усіма способами залишатись в тилу», – йдеться у зведенні.

Крім того, за інформацією Генштабу, окупаційна адміністрація Луганська евакуює з міста в рф сім'ї військовослужбовців 2 армійського корпусу збройних сил росії.

Нагадаємо, представник української розвідки заявив, що весна та початок літа будуть вирішальними у війні з росією.

За словами президента Володимира Зеленського, новий наступ росії може початися абсолютно на будь-якому напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: