Зеленський обговорив з Джонсоном підготовку до «саміту миру»

Читать на русском
Зеленський зустрівся з Джонсоном та поінформував його про ситуацію на передовій. Сторони також обговорили підготовку до саміту миру.
president.gov.ua

Зеленський зустрівся з Джонсоном та поінформував його про ситуацію на передовій. Сторони також обговорили підготовку до «саміту миру».

Про це повідомляє Офіс президента.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся у неділю, 22 січня з колишнім прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Під час зустрічі Зеленський і Джонсон обмінялися думками щодо практичних кроків, які може здійснити британський політик для того, щоб допомогти Україні в цей важкий час. Зокрема, обговорювалося питання підготовки «саміту миру», який планують провести з метою реалізації формули миру, яку президент представив лідерам «Групи двадцяти» минулого року. Зауважимо, що одним із пунктів формули миру є гарантії безпеки для України.

Хто зі світових лідерів приїжджав до України за час повномасштабної війниПрезиденти та прем'єри яких країн приїжджали до України за час повномасштабної війни з росією – на інфографіці.

На прохання Джонсона Зеленський докладно поінформував його про ситуацію на передовій. Український лідер висловив переконання в тому, що завдяки потужній підтримці партнерів Україні вдасться зупинити російського агресора та звільнити всі тимчасово окуповані території. Однак потрібно більше зброї: танки, літаки, далекобійна ракетна зброя.

Він також подякував Великій Британії, всьому британському народу за потужну лідерську оборонну й економічну підтримку.

Нагадаємо, колишній прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон у неділю, 22 січня знову відвідав Україну. Зокрема, він побував в Бучі та Бородянці Київської області.

Джонсон за час повномасштабної війни тричі приїжджав до Києва. Хто ще зі світових лідерів відвідував столицю у воєнний час (станом на кінець жовтня), можна дізнатися з інфографіки «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: