У Чорному морі росія тримає п'ять ракетоносіїв з майже 40 «Калібрами»

Читать на русском
У суботу, 21 січня, в Чорному морі зафіксували п'ять російських носіїв Калібрів, загальний залп яких становить 36 ракет.
Укрінформ

У суботу, 21 січня, в Чорному морі зафіксували п'ять російських носіїв «Калібрів», загальний залп яких становить 36 ракет.

Про це Військово-морські сили Збройних сил України повідомляють у Facebook.

Зауважимо, що 21 січня в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 11 ворожих кораблів. З них п'ять носіїв крилатих ракет «Калібр», загальний залп – 36 ракет. В Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні два кораблі. Тоді як в Середземному морі росія тримає 10 ворожих кораблів, з них п'ять носіїв крилатих ракет «Калібр», загальний залп складає 72 ракети.

Ще «два-три» обстріли і все: прогнози щодо вичерпання ракетного запасу росіїЗа останніми оцінками, у росії залишилося ракет на кілька масованих атак. Прогнози щодо вичерпання ракетного запасу рф – на інфографіці.

За добу, в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

  • до Азовського моря – 35 суден, з них 15 суден рухались з протоки Босфор;
  • до Чорного моря – 36 суден, з них 8 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Військово-морські сили ЗСУ наголошують, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Нагадаємо, російська промисловість протягом місяця може виробляти 50 ракет різних типів – близько 30 одиниць ракет Х-101, а також 15-20 «Калібрів».

У рф сьогодні може бути сотні ракет Х-22. Сили ППО зможуть збивати їх тільки тоді, коли отримають системи Patriot або SAMP/T.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: