Євросоюз на 90% скоротив поставки російської нафти – глава Представництва ЄС в Україні

Читать на русском
Країни Європейського союзу минулого року на 90 відсотків скоротили постачання російської нафти,  а відтак і позбавили Москву відповідних доходів.
censor.net

Країни Європейського союзу минулого року на 90% скоротили постачання російської нафти, а відтак і позбавили Москву відповідних доходів.

Про це повідомив глава Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас в інтерв’ю Укрінформу.

У 2022 році ЄС зменшив залежність від російських енергоресурсів, запровадивши дев’ять пакетів санкцій проти країни-терориста.

«Ми радикально зменшили енергетичну залежність від Росії, адже однією з головних санкцій ЄС стало припинення 90% поставок російської нафти до Європи до кінця 2022 року, а відтак і позбавлення Москви відповідних доходів», – заявив Маасікас.

Варто зауважити, що росія може продавати свою нафту на інші ринки, але доходи від таких продажів обмежені.

«Доходи від таких продажів обмежені тим фактом, що росія змушена робити це зі значною знижкою на кожен барель – російська нафта продається за ціною приблизно на 30 доларів нижчою, ніж у середньому у світі», – пояснив глава Представництва ЄС в Україні.

Нагадаємо, 5 грудня набуло чинності ембарго на морські постачання російської нафти до країн Євросоюзу, а також обмеження цін на російську нафту, яку перевозять морем.

Через те, що західні країни встановили стелю цін на російську нафту, її експорт морським шляхом знизився.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: