У ДТЕК розповіли, скільки енергетиків загинули через війну

Читать на русском
ДТЕК втратив з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну майже 130 працівників. Понад 300 отримали поранення.

Енергохолдинг «ДТЕК» втратив з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну майже 130 працівників. Понад 300 отримали поранення.

Про це повідомив виконавчий директор компанії Дмитро Сахарук у ході дискусії NV «Україна та світ попереду 2023 року», передає Інтерфакс-Україна.

За останні три місяці рф 170 разів атакувала об'єкти ДТЕК – гендиректорІз 10 жовтня енергетичні об'єкти компанії ДТЕК зазнали понад 170 обстрілів ракетами та дронами, внаслідок чого було пошкоджено 11 тис. одиниць обладнання теплових електростанцій компанії.

«Ми платимо дуже високу ціну за те, що є світло. 127 працівників «ДПЕК» загинули, 319 поранені, 46 зникли безвісти, ще четверо – у полоні. Загалом у лавах ЗСУ служать 4779 працівників», – сказав Сахарук.

За його словами, орієнтовно 10% української енергетики знищено внаслідок ворожих обстрілів, ще приблизно половину пошкоджено.

Прогнозуючи ситуацію на 2023 рік, Сахарук зазначив, що дефіцит потужності зберігатиметься і після зими, хоч дещо в менших масштабах. На сьогоднішній день, за його словами, дефіцит електроенергії для населення в середньому становить 50%, трохи більше для промисловості.

Нагадаємо, у Міненерго повідомляли, що Україна відбудовуватиме енергосистему з урахуванням військових ризиків.

Остання масова атака росії по енергосистемі України була 14 січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: