Не сіль, а підземелля: Пригожин спробував виправдатися за свою манію взяти Бахмут

Читать на русском
Підручний путіна заявив, що найголовніше для нього - це система Соледарських та Бахмутських шахт; нібито вони являють собою ціле підземне місто
Звичайна ділянка фронту під Бахмутом, засіяна мертвими «вагнерівцями»Telegram

Керівник путінських терористів з так званої приватної військової компанії «Вагнер», кухар путіна Євген Пригожин спробував виправдатися за свою манію обов'язково взяти Бахмут, заявивши, що в місті його цікавлять якісь підземелля.

Про це повідомляє російська пропаганда з посиланням на пресслужбу «Вагнера».

Так, Пригожин заявив, що Бахмут - це центральна точка всього «Східного фронту», а також - логістичний центр.

«Вагнерівці» на війні в Україні: удари ЗСУ по місцях розташування російських найманцівЗСУ з літа знищили бази та казарми найманців Вагнера у Кадіївці, Попасній, Сватовому на Донбасі. Докладніше – на інфографіці.

«Фішка Бахмута в його унікальних історичних і географічних оборонних можливостях, до яких відноситься, перш за все, поділ міста на кілька частин водними перешкодами. Другою особливістю є те, що передмістя Бахмута – це комплекс населених пунктів, які створюють єдину систему оборони. Третє - це унікальний ландшафт: яри та висоти, які є природними тунелями» - вважає він.

При цьому підручний путіна заявив, що найголовніше для нього - це система Соледарських та Бахмутських шахт; нібито вони являють собою ціле підземне місто і там, на глибині 80-100 метрів під землею можуть переміщатися навіть танки та БМП. Крім того, в цих же підземеллях зберігаються запаси зброї часів Першої світової війни.

Тим часом в США вважають, що причина куди прозаїчніше: Пригожину потрібні родовища солі та гіпсу в районі Бахмута, оскільки вони можуть приносити власникові сотні мільйонів доларів щороку.

При цьому раніше Пригожин зробив спробу виправдати провали армії загарбників у Бахмуті на Донбасі. При цьому, він лише підтвердив той факт, що сили окупантів досягли свого максимуму в спробах захопити місто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: