У Кременчуці СБУ знешкодила ворожу агентурну мережу

Читать на русском
У Кременчуці на Полтавщині СБУ знешкодила ворожу мережу агентур. Зловмисники намагалися виявити та підірвати установки HIMARS та комплекси С-300.

У Кременчуці на Полтавщині СБУ знешкодила ворожу агентурну мережу. Зловмисники намагалися виявити та підірвати установки HIMARS та комплекси С-300.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

За даними правоохоронців, представники російських спецслужб також намагалися отримати інформацію про об'єкти критичної інфраструктури регіону та підрозділи українських сил, які залучені до їхнього захисту.

СБУ знешкодила у Кременчуці мережу, яка намагалась виявити і підірвати установки HIMARS та С-300Служба безпеки України

«Зловмисники «полювали» за бойовими позиціями комплексів протиповітряної оборони С-300 та складами з ракетно-артилерійським озброєнням ЗСУ. Також вони намагалися виявити місця базування реактивних систем HIMARS та далекобійних гаубиць М777», - розповіли в СБУ.

Так, у разі виявлення українських військових об'єктів агенти рф планували їх знищити шляхом підпалу, а згодом детонації боєкомплекту.

Крім того, у разі наявної інформації про значне накопичення військової техніки та чіткі географічні координати - передати дані для завдання військами рф ракетного удару.

«За знищення зразків іноземного та українського озброєння російські куратори обіцяли своїм поплічникам від 20 тисяч доларів. Гроші мали отримати на спеціально відкриті банківські картки відразу після успішного виконання ворожих завдань», - з'ясували в СБУ.

Втім, правоохоронці викрили наміри зловмисників та попередили дії фігурантів. Ними виявились двоє переселенців зі сходу України, яких завербував представник так званої «МДБ ДНР» Дмитро Зіпір.

«Перебуваючи у тимчасово окупованому Донецьку, він дистанційно координував дії своїх агентів на території Полтавської області та «доповідав» про їхні результати кадровим співробітникам ФСБ», - зазначено у повідомленні.

Зазначено, що Зіпіру вже повідомили про підозру за ст. 113 КК (диверсія).

Також планується додаткова кваліфікація його злочинів щодо:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань).

Поки що він ховається на тимчасово окупованій території Донецької області, але СБУ здійснює заходи щодо його затримання, а також працює над притягненням до відповідальності його поплічників.

Раніше СБУ встановила російських військових, які причетні до ракетного удару по Дніпру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: