Апеляція ВАКС призупинила розгляд справи екснардепа Левуса

Читать на русском
Апеляційна інстанція задовольнила клопотання захисника обвинуваченого про призупинення розгляду скарги на вирок у зв'язку з мобілізацією.
Андрій Левус

Апеляційна палата Вишого антикорупційного суду призупинила розгляд скарги на вирок, яким виправдали колишнього члена Верховної ради від фракції «Народний фронт» Андрія Левуса. Його мобілізували до Збройних сил України.

Таке рішення 27 грудня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, Левуса мобілізували за призовом та з 11 листопада 2022 року він перебуває на військовій службі у військовій частині ЗСУ.

«Клопотання захисника - задовольнити. Провадження за апеляційною скаргою прокурора САП на вирок ВАКС від 21.05.2021 р. зупинити до звільнення (Андрія Левуса – ред.) з військової служби. Копію ухвали направити учасникам судового провадження, а також на адресу військової частини ЗСУ - до відома. Зобов'язати уповноважену особу військової частини ЗСУ повідомити суд про звільнення (Андрія Левуса – ред.) з військової служби», – йдеться в рішенні.

Раніше ВАКС виправдав екснардеп Левуса, визнавши його невинуватим у зловживанні службовим становищем для одержання компенсації. Водночас в одного з суддів колегії є окрема думка з цього приводу.

Нагадаємо, 7 травня 2020 року НАБУ і САП завершили розслідування справи Левуса. Того ж дня йому та адвокату відкрили доступ до матеріалів розслідування для ознайомлення. 23 червня 2020 року САП передала цю справу до суду.

За версією слідства за період грудня 2014-грудня 2017 років Левус незаконно отримав із державного бюджету в якості компенсації майже 544 тисячі гривень за винайм номеру в готелі «Київ», попри наявність у його дружини двох квартир в столиці. Його дії кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки).

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: