Апеляція ВАКС залишила під арештом екснардепа Скуратовського

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни запобіжного заходу колишньому голові парламентської комісії.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою колишнього народного депутата, ексголову Комітету Верховної ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Сергія Скуратовського.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

«17 січня 2023 року Апеляційна палата ВАКС розглянула апеляційні скарги сторони захисту та обвинувачення на ухвалу слідчого судді ВАКС від 4 січня 2023 року про тримання під вартою народного депутата України VIII скликання з альтернативою внесення 40,26 млн грн застави. За результатами розгляду колегія суддів залишила без задоволення апеляційні скарги сторони захисту та обвинувачення, а ухвалу слідчого судді ВАКС – без змін», – ідеться в рішенні.

Раніше ВАКС заарештував екснардепа Скуратовського.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу та іншим особам у завданні понад 112 млн грн фінансовій установі. За інформацією «Слово і діло», йдеться про колишнього депутата Сергія Скуратовського.

За версією слідства, у 2019 році Скуратовський, будучи фактичним власником низки юридичних осіб, здійснював забудову земельної ділянки на околиці Києва. Будівництво проводилося за кредитні кошти під заставу збудованого в майбутньому багатоквартирного житлового комплексу, земельних ділянок та низки особистих порук (в тому числі і самого народного обранця).

З метою уникнення іпотечних зобов'язань та отримання можливості продати збудовану житлову нерухомість народний депутат із залученням начальника відділення Головного слідчого управління СБУ (на теперішній час особа обіймає керівну посаду в Центральному апараті ДБР), керівника підрозділу АРМА, керівництва державного підприємства «Сетам», а також оцінювачів організував протиправне відчуження права вимоги банківської установи через відповідне Нацагентство та держпідприємство.

Особи використовували підроблені офіційні документи, надавали та отримували неправомірну вигоду. Завдяки чому врешті домоглися викупу вказаної нерухомості за заниженою вартістю на підконтрольну юридичну особу.

Висновками експертиз підтверджено, що реалізація цієї злочинної схеми заподіяла банківській установі шкоди понад 112 млн грн – саме така сума складає різницю між реальною вартістю та тою, яку сплатили зловмисники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: