Апеляція ВАКС розгляне скаргу на вирок експосадовцям заводу «Електроважмаш»

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргою сторони захисту на обвинувальний вирок, яким засудили експосадовців державного заводу.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок, яким засудили колишніх посадовців державного підприємства «Завод «Електроважмаш» до тюремного строку.

Таке рішення 16 січня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційними скаргами захисників обвинувачених на вирок Вищого антикорупційного суду від 22 листопада 2022 року в кримінальному провадженні №52017000000000766 від 08 листопада 2017 року. Встановити строк до 26 січня 2023 року включно для подання можливих заперечень на апеляційні скарги», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС оголосив обвинувальний вирок у справі заводу «Електроважмаш».

Нагадаємо, у цій справі НАБУ і САП повідомили про підозру двом заступникам директора заводу «Електроважмаш» Олександру Гордію та Миколій Корнійчуку. Крім них, органи правопорядку повідомили про підозру начальнику управління заводу «Електроважмаш» Олегу Богданову; директорці чеської компанії Ksanko s.r.o. Оксані Євдокимовій та бенефіціару цієї фірми, чоловіку Євдокимової Андрію. Останнього суд взяв під варту.

Як встановило слідство, у 2017 році посадовці заводу «Електроважмаш» за посередництва підконтрольної їм компанії, зареєстрованій у Празі (Чеська Республіка), організували продаж запасних частин компанії реального сектору економіки (Литовська Республіка). Ті запчастини, які «Електроважмаш» продав чеській компанії за 600 300 євро, остання перепродала литовській за майже вдвічі більшою ціною – 1,22 млн євро. В результаті «Електроважмаш» недоотримав 13,7 млн грн, що підтверджено експертизами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: