Апеляція ВАКС розгляне скаргу на виправдання ексначальника Бердянського порту

Читать на русском
Апеляційна інстанція завершила підготовку до розгляду скарги антикорупційного суду на виправдувальний вирок колишньому керівнику порту.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду завершила підготовку до розгляду скарги Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на вирок, яким виправдали колишнього начальника Бердянської філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України» Олександра Барчана від зловживань на 2,5 млн грн.

Таке рішення 2 січня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовку до апеляційного розгляду. Призначити апеляційний розгляд за апеляційними скаргами прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та адвоката на вирок Вищого антикорупційного суду від 11 листопада 2022 року, у відкритому судовому засіданні в приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду о 10:00 7 лютого 2023 року. Явку обвинувачених в судове засідання визнати обов'язковою», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС виправдав ексначальника Бердянського порту Барчана та колишню директорку Дніпровської філії Харківського монтажно-виробничого підприємства «Електропівденмонтаж» Наталію Панченко від зловживань на 2,5 млн грн. Водночас Панченко визнали винуватою у службовому підробленні і призначили їй один рік обмеження волі із забороною протягом одного року обіймати певні посади після відбуття основного покарання. Щоправда від основного покарання її звільнили, оскільки за тим злочином закінчилися строки давності.

За версією обвинувачення, у 2018 - 2019 роках ексначальник Бердянського порту Барчан, діючи у злочинній змові з представником комерційної компанії Панченко, забезпечив перерахування 2,5 млн грн за фактично не поставлене обладнання.

Нагадаємо, двоє підозрюваних з цієї справи пішли на угоду зі слідством, а саме колишній заступник начальника Бердянської філії АППУ Віталій Бур'ян та інженер порту Олександр Джембрі. Стосовно Бур'яна провадження закрили через сплив строків досудового розслідування, а з Джембрі уклали угоду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: