Справа заводу «Електроважмаш»: обвинувачену відпустили за кордон

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання захисника обвинуваченої про надання дозволу на виїзд за кордон.

Вищий антикорупційний суд надав дозвіл на виїзд до Чехії Оксані Євдокімовій, яку нещодавно ВАКС засудив до 3,5 роки тюрми у справі збитків заводу «Електроважмаш».

Таке рішення 13 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС оголосив обвинувальний вирок у справі заводу «Електроважмаш». Судді призначили Євдокімовій покарання у вигляді 3,5 років позбавлення волі із забороною протягом 3 років обіймати певні посади та штрафов у 17 тисяч грн. Адвокат обвинуваченої подав клопотання про надання дозволу на виїзд за кордон.

«Клопотання захисника, з урахуванням усних уточнень, наведених обвинуваченою (Оксаною Євдокімовою – ред.) про надання дозволу на виїзд за кордон, задовольнити. Надати (Оксані Євдокімовій – ред.), обвинуваченій у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364 КК України, дозвіл на виїзд за межі України до Чеської республіки строком на 2 тижні, з 15 грудня до 29 грудня 2022 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, у цій справі НАБУ і САП повідомили про підозру двом заступникам директора заводу «Електроважмаш» Олександру Гордію та Миколій Корнійчуку. Крім них, органи правопорядку повідомили про підозру начальнику управління заводу «Електроважмаш» Олегу Богданову; директорці чеської компанії Ksanko s.r.o. Оксані Євдокимовій та бенефіціару цієї фірми, чоловіку Євдокимової Андрію. Останнього суд взяв під варту.

Як встановило слідство, у 2017 році посадовці заводу «Електроважмаш» за посередництва підконтрольної їм компанії, зареєстрованій у Празі (Чеська Республіка), організували продаж запасних частин компанії реального сектору економіки (Литовська Республіка). Ті запчастини, які «Електроважмаш» продав чеській компанії за 600 300 євро, остання перепродала литовській за майже вдвічі більшою ціною – 1,22 млн євро. В результаті «Електроважмаш» недоотримав 13,7 млн грн, що підтверджено експертизами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: