Литва має намір надати Україні обладнання для боротьби з дронами

Читать на русском
Влада Литви має намір передати Україні обладнання для боротьби з ворожими безпілотниками. Про це повідомив президент Литви Гітанас Науседа, інформує LRT.

Влада Литви має намір передати Україні обладнання для боротьби з ворожими безпілотниками.

Про це повідомив президент Литви Гітанас Науседа, інформує LRT.

«Я не сумніваюся, що цього року ми зможемо поставити низку антидронів, які цінують українські війська, і які досягають значних результатів на полі бою», - заявив він.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

Науседа додав, що можливості Литви з виробництва антидронів наразі вкрай обмежені та мають бути збільшені, що потребує організаційних рішень та інвестицій. При цьому він висловив сподівання, що це станеться цього року, оскільки антидрони потрібні не лише Україні, а й литовській армії.

«Я хотів би зазначити, що на Раді національної оборони ми ухвалили рішення про те, що підтримку буде надано. Вже цього року виділено 40 млн. євро, і я не сумніваюся, що за необхідності ця сума буде збільшена. Ця сума призначена не лише для відновлення потужностей місцевої промисловості, а й для приєднання до міжнародних фондів та ініціатив щодо закупівлі зброї для українських військ», - наголосив литовський президент.

Раніше стало відомо про те, що Литва надасть Україні системи протиповітряної оборони та зенітні установки.

Нагадаємо, Польща у рамках міжнародної коаліції передасть Україні танки Leopard.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: