Обвинуваченому ексдепутату Хмельницької облради продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на обвинуваченого.
Микола Харкавий

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду продовжила до 19 березня строк дії обов'язків, покладених на колишнього депутата Хмельницької обласної ради Миколу Харкавого, якого визнали винуватим у шахрайстві і засудили до семи років позбавлення волі.

Таке рішення 16 січня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора задовольнити. Продовжити строк дії обов'язків, які покладено на обвинуваченого (Миколу Харкавого – ред.), строком з 20 січня 2023 року до 19 березня 2023 року включно: не відлучатись за межі України без дозволу суду; залишити на зберіганні у відповідних органів державної влади паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в`їзд в Україну; повідомляти прокурора та суд про зміну місця свого проживання та/або перебування, та/або місця роботи», – йдеться в рішенні.

Раніше АП ВАКС зупинила слухання справи Харкавого у зв'язку з його мобілізацією. Справа досі зупинена.

Як відомо, ВАКС визнав ексдепутата Харкавого винуватим і засудив його до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Харкавий вчинив підбурювання до закінченого замаху на пропозицію і надання неправомірної вигоди службовій особі, а саме директору комунального закладу освіти, у розмірі 50 тисяч доларів. Як вважає слідство, депутат пообіцяв сприяти поновленню контракту з цим директором та фінансуванню капітальних видатків закладу освіти в розмірі понад 20 млн грн, зокрема задля будівництва спортивної зали.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: