Обвинуваченого ексдепутата Хмельницької облради мобілізували

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на обвинуваченого.
Апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду через мобілізацію призупинила розгляд справи колишнього депутата Хмельницької обласної ради Миколу Харкавого, якого визнали винуватим у шахрайстві і засудили до семи років позбавлення волі.

Таке рішення 16 листопада ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Судове провадження у справі за апеляційними скаргами: захисників на вирок Вищого антикорупційного суду від 21 січня 2022 року в кримінальному провадженні №52017000000000320 від 13 травня 2017 року зупинити до звільнення (Миколи Харкавого – ред.) з військової служби», – йдеться в рішенні.

Водночас судді продовжили строк дії обов'язків, покладених на Харкавого, до 19 січня. Він зобов'язаний: не відлучатись за межі України без дозволу суду; залишити на зберіганні закордонні паспорти, а також повідомляти прокурора та суд про зміну місця свого проживання та/або перебування, та/або місця роботи.

Як відомо, ВАКС визнав ексдепутата Харкавого винуватим і засудив його до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Харкавий вчинив підбурювання до закінченого замаху на пропозицію і надання неправомірної вигоди службовій особі, а саме директору комунального закладу освіти, у розмірі 50 тисяч доларів. Як вважає слідство, депутат пообіцяв сприяти поновленню контракту з цим директором та фінансуванню капітальних видатків закладу освіти в розмірі понад 20 млн грн, зокрема задля будівництва спортивної зали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: