Апеляція ВАКС знову продовжила обов'язки ексдепутата Хмельницької облради

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на обвинуваченого.
Апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду продовжила до 19 листопада строк дії обов'язків, покладених на колишнього депутата Хмельницької обласної ради Миколу Харкавого, якого визнали винуватим у шахрайстві і засудили до семи років позбавлення волі.

Таке рішення 7 вересня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора задовольнити частково. Продовжити строк дії обов'язків, які покладено на обвинуваченого (Миколи Харкавого – ред) строком з 20 вересня 2022 року до 19 листопада 2022 року включно: не відлучатись за межі України без дозволу суду; залишити на зберіганні у відповідних органів державної влади паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну; повідомляти прокурора та суд про зміну місця свого проживання та/або перебування, та/або місця роботи», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС визнав ексдепутата Харкавого винуватим і засудив його до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Харкавий вчинив підбурювання до закінченого замаху на пропозицію і надання неправомірної вигоди службовій особі, а саме директору комунального закладу освіти, у розмірі 50 тисяч доларів. Як вважає слідство, депутат пообіцяв сприяти поновленню контракту з цим директором та фінансуванню капітальних видатків закладу освіти в розмірі понад 20 млн грн, зокрема задля будівництва спортивної зали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: