Апеляція ВАКС продовжила обов'язки ексдепутата Хмельницької облради

Читать на русском
Апеляційна інстанція задовольнила клопотання антикорупційного прокурора про продовження строку дії обов'язків, покладених на обвинуваченого.
Апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду продовжила строк дії обов'язків, покладених на колишнього депутата Хмельницької обласної ради Миколу Харкавого, якого визнали винуватим у шахрайстві і засудили до семи років позбавлення волі.

Таке рішення 15 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС визнав ексдепутата Харкавого винуватим і засудив його до семи років позбавлення волі. Також судді повторно поклали на нього такі обов'язки: не відлучатись за межі України без дозволу суду; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Пізніше АП ВАКС продовжувала дію таких обов'язків обвинуваченого: не відлучатись за межі України без дозволу суду; залишити на зберіганні закордонні паспорти, а також повідомляти прокурора та суд про зміну місця свого проживання та/або перебування та/або місця роботи. Прокурор САП просив їх продовжити.

«Клопотання прокурора – задовольнити. Продовжити строк дії обов'язків, які покладено на обвинуваченого (Миколу Харкавого – ред.), строком до 19 вересня 2022 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Харкавий вчинив підбурювання до закінченого замаху на пропозицію і надання неправомірної вигоди службовій особі, а саме директору комунального закладу освіти, у розмірі 50 тисяч доларів. Як вважає слідство, депутат пообіцяв сприяти поновленню контракту з цим директором та фінансуванню капітальних видатків закладу освіти в розмірі понад 20 млн грн, зокрема задля будівництва спортивної зали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: