ВАКС засудив до семи років тюрми ексдепутата Хмельницької облради

Читать на русском
Антикорупційний суд оголосив черговий обвинувальний вирок, яким визнав винуватим колишнього депутата Хмельницької облради.
Микола Харкавийфото: ngp-ua.info

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим у закінченого замаху на шахрайство та підбурюванні до надання 50 тисяч доларів неправомірної вигоди колишнього депутата Хмельницької обласної ради і засудив його до семи років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У повідомленні не вказується прізвище обвинуваченого, проте за інформацією «Слово і діло» з власних джерел в органах правопорядку, йдеться про Миколу Харкавого.

«21 січня вироком ВАКС колишнього депутата Хмельницької облради визнано винуватим у вчиненні закінченого замаху на шахрайство та підбурюванні до надання 50 тисяч доларів неправомірної вигоди і засуджено до 7 років позбавлення волі», – інформує САП.

Також суд позбавив Харкавого права обіймати певні посади строком на три роки після відбуття основного покарання та з конфіскацією майна.

Зазначений вирок може бути оскаржений до апеляційної палати ВАКС протягом 30 днів.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Харкавий вчинив підбурювання до закінченого замаху на пропозицію і надання неправомірної вигоди службовій особі, а саме директору комунального закладу освіти, у розмірі 50 тисяч доларів. Як вважає слідство, депутат пообіцяв сприяти поновленню контракту з цим директором та фінансуванню капітальних видатків закладу освіти в розмірі понад 20 млн грн, зокрема задля будівництва спортивної зали. Вказану справу намагалися закрити через суд, проте колегія відмовилася це зробити.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: