Суд відмовився пришвидшити передачу до суду справу директора Ізюмського заводу

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовився задовольняти клопотання детектива НАБУ про пришвидшення процедури скерування справи до суду.

Вищий антикорупційний суд відмовився пришвидшувати передачу до суду справу директора державного Ізюмського приладобудівного заводу, депутата Ізюмської міської ради Харківської області Сергія Філоненка, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди та недостовірному декларуванні.

Таке рішення 13 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні клопотання старшого детектива Національного антикорупційного бюро України про встановлення строку для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування підозрюваному (Сергію Філоненку – ред.) та його захисникам у кримінальному провадженні за № 520200000000000506 від 05 серпня 2020 року - відмовити», – йдеться в рішенні.

Як відомо, суд визначив Філоненку запобіжний захід у вигляді застави. Також на нього поклали такі обов'язки: не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає чи перебуває, без дозволу (за винятком міста Харків, а також міст Ізюм та Балаклія Харківської області); повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили Філоненку про підозру у недостовірному декларуванні та одержанні неправомірної вигоди. Слідство встановило, що директор держпідприємства впродовж вересня 2016 – січня 2017 років одержав від осіб, пов'язаних із ТОВ «Оптимумспецдеталь», неправомірну вигоду («відкат») у понад 2,44 млн грн за приховування махінацій із безпідставною оплатою за поставку товарів військового призначення на користь зазначеної компанії.

Крім того, НАБУ та САП здобули докази, що підозрюваний не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, відомості про квартиру у Болгарії, яка належить його дружині. Вартість цього майна станом на дату його реєстрації у 2020 році становила близько 1,33 млн грн (за офіційним курсом НБУ).

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: