Затримано зрадників, які «зливали» росіянам конспіративні бази ЗСУ

Читать на русском

СБУ затримала зрадників, які передавали ворогові конспіративні бази сил спеціальних операцій ЗСУ під час окупації Херсона.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Доля зрадників: кого із колаборантів на окупованих територіях вже ліквідувалиНа інфографіці Слово і діло – список ліквідованих з початку повномасштабної війни проросійських колаборантів.

«Одним з них виявився місцевий житель, якого військовослужбовці Сил спеціальних операцій ЗСУ залучали до виконання оперативно-бойових завдань на південному фронті. Під час захоплення обласного центру він перейшов на бік російських окупантів та запропонував їм свою допомогу у війні проти України», – йдеться у повідомленні.

Так, у ніч із 26 на 27 червня минулого року він «злив» двом представникам ФСБ адресу конспіративної квартири українських Сил спецоперацій у Херсоні, а також розкрив ворогові місця перебування оперативної групи спецназівців ЗСУ на території міста.

Крім того, як повідомляють у СБУ, зрадник схиляв місцевих жителів до негласної співпраці із ФСБ.

«Іншим фігурантом є контрактник однієї з бригад ЗСУ, знайомий вищезгаданого ворожого поплічника. Торік у червні український військовий потрапив у полон до рашистів. Там він усіляко намагався довести свою лояльність російським окупантам», – йдеться у повідомленні.

Після звільнення Херсона контррозвідники СБУ затримали їх: одного у Херсоні, іншого – в Одесі. Обом фігурантам повідомлено про підозру в держзраді і взято під варту.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила про підозру депутату держдуми росії. Також у СБУ розповіли, скільки російських диверсантів затримали із 24 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: