Від початку року рф викрала в Україні близько двох тисяч дітей – посол США при ОБСЄ

Читать на русском
Від початку 2023 року росія викрала близько двох тисяч дітей з України. Про це заявив посол США при ОБСЄ Майкл Карпентер під час спеціального засідання Постійної ради у п'ятницю у Відні.

Від початку 2023 року росія викрала близько двох тисяч дітей з України.

Про це заявив посол США при ОБСЄ Майкл Карпентер під час спеціального засідання Постійної ради у п'ятницю у Відні, повідомляє Укрінформ.

Російський терор в Україні: чого домагається Росія і що її стримуєПро те, чому росія застосовує терор, чому вона типова держава нацистського спрямування, що зламало її плани щодо масового терору і знищення України – в матеріалі Слово і діло

«Протягом останніх тижнів ми спостерігали за тим, як росія подвоїла деякі зі своїх найогидніших дій в Україні. Це включає продовження насильницького вилучення дітей із їхніх сімей та будинків в Україні та переміщення їх до росії. За повідомленнями, з Нового року росія викрала до двох тисяч дітей з України в рф під виглядом захисту їх від насильства російської війни», - заявив Карпентер.

Він додав, що російські сили незаконно перемістили або депортували тисячі українських цивільних осіб до росії із контрольованих рф українських територій, «що є ще одним серйозним порушенням Женевських конвенцій».

Також посол США звернув увагу на те, що в окупованих Донецьку та Луганську вже складаються списки дітей, які мають бути залучені до війни після досягнення повноліття.

«Діти 2005 та 2006 років народження вже зараз підлягають обов'язковому воєнному обліку. Таке завчасне планування використання українських дітей як гарматного м'яса у війні росії – і тут я не маю інших слів – це просто відверте зло», - додав Карпентер.

Станом на листопад 2022 року російські окупанти від початку повномасштабного вторгнення в Україну викрали близько 10 тисяч дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: