Рф веде наступ на двох напрямках і зазнає значних втрат – Генштаб

Читать на русском
Росіяни наступають на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Українські військові відбили атаки у районі 16 населених пунктів.
Reuters

Російські війська ведуть наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках і зазнають значних втрат у живій силі.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Минулої доби Сили оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Краснополівка, Спірне, Сіль, Бахмут, Кліщіївка, Новобахмутівка, Велика Новосілка, Пречистівка, Красногорівка, Побєда, Новомихайлівка, Водяне, Майорськ та Мар’їнка на Донеччині.

Окупанти за добу завдали двох ракетних ударів і здійснили понад 55 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

На Волинському, Поліському, Сіверському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено. Мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони 4 населених пунктів Сумської області та 10 – Харківської.

Загроза нового масштабного наступу росії: що відомоЧи можливий новий масштабний наступ росії у 2023 році, що говорять про його підготовку – на інфографіці.

На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог обстріляв райони 23 населених пунктів, на Бахмутському – понад 25 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку з танків та всього спектру артилерії обстрілювалися Георгіївка, Веселе, Авдіївка, Невельське, Первомайське, Мар’їнка, Водяне, Орлівка та Новомихайлівка на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку під ворожий вогонь потрапили Вугледар, Пречистівка та Микільські Дачі Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії позицій наших військ у районах понад 24 населених пунктів. На Херсонщині постраждали 17 населених пунктів.

Українська авіація минулої доби завдала 9 ударів по районах зосередження ворога та 2 удари по його засобах протиповітряної оборони.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України вразили 1 пункт управління, 6 районів зосередження живої сили та військової техніки, 1 склад боєприпасів та 1 засіб радіоелектронної боротьби ворога.

Нагадаємо, за спостереженнями воєнної розвідки України, росія проводить підготовку до тривалої війни.

Зокрема, рф шляхом кількох хвиль мобілізацій намагається зібрати армію чисельністю до 2 мільйонів солдатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: