Зеленський хоче особисто відвідати ООН напередодні річниці вторгнення рф

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський хоче особисто відвідати ООН та виступити на Генасамблеї напередодні річниці вторгнення російської федерації.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський хоче особисто відвідати ООН та виступити на Генасамблеї напередодні річниці вторгнення російської федерації.

Про це повідомила заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова у коментарі Associated Press.

Зеленський хотів особисто виступити перед представниками країн ООН, Та наразі його візит залежить від ситуації на фронті та ще багатьох факторів. За словами Джапарової, президент хотів би, щоб ООН ухвалила резолюцію щодо української формули миру, а також підтримала створення спецтрибуналу проти росії.

Куди президент Зеленський виїжджав із Києва під час повномасштабної війниЗа час повномасштабної війни Володимир Зеленський здійснив трохи більше десяти робочих поїздок – всі по Україні. Докладніше – на інфографіці.

Відомо, що Генеральна Асамблея вже запланувала дебати на високому рівні щодо війни на 23 лютого, а наступного дня, на річницю вторгнення, пройде міністерське засідання Ради Безпеки.

Зауважимо, якщо Зеленський і приїде до ООН, це буде його друга поїздка за межі України після вторгнення. 22 грудня глава держави приїхав до США, де зустрівся з президентом Джо Байденом і виступив у Конгресі.

За даними західних ЗМІ, поїздка Зеленського в США була організована за лічені дні. Про неї знала тільки невелика група представників Білого Дому та інших високопоставлених чиновників адміністрації. Щоб уникнути витоку інформації та загроз безпеці велика частина спілкування з командою Зеленського відбувалася особисто, а посол США Бріджит Брінк зустрічалася безпосередньо з помічниками Зеленського в Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: