Фінляндія та Швеція готові до вступу до НАТО – Блінкен

Читать на русском
Формальний вступ до НАТО Швеції та Фінляндії незабаром буде завершено. Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомляє фінське видання Yle.

Формальний вступ до НАТО Швеції та Фінляндії незабаром буде завершено.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомляє фінське видання Yle.

«Ядерний клуб»: скільки боєголовок є в наявності у країн світу та скільки з них розгорнутіПорівняння ядерних потенціалів країн світу – на інфографіці. Найбільшим ядерним арсеналом володіють росія та США.

«Путін фактично зробив НАТО сильнішим, він уже зазнав поразки у багатьох питаннях щодо війни в Україні, він вважав, що також може послабити НАТО, а прагнення Фінляндії та Швеції до членства в цьому виявилося помилкою», - зазначив Блінкен.

За його словами, ці країни незабаром приймуть до НАТО. Поки триватиме переговорний процес, США повністю підтримуватимуть Фінляндію та Швецію.

«Ми цінуємо підтримку, яку ми отримали від Сполучених Штатів щодо членства Фінляндії в НАТО», - зазначив фінський міністр закордонних справ Пекка Хаавісто.

Наступного разу міністри закордонних справ Швеції та Фінляндії мають зустрітися за два тижні.

Нагадаємо, Фінляндія та Швеція не планують відмовлятися від розміщення ядерної зброї НАТО.

Зазначимо також, що у липні Фінляндія та Швеція підписали протоколи про вступ до НАТО. Ратифікацію заявок затягують Угорщина та Туреччина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: