У Єврокомісії назвали неточними дані про «100 тисяч загиблих» у ЗСУ: коментар Генштабу та ОПУ

Читать на русском
У Єврокомісії назвали помилковими дані, які сьогодні озвучила Урсула фон дер Ляйєн – про 100 тисяч загиблих українських військових.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у сьогоднішньому зверненні озвучила оцінку втрат Збройних Сил України – нібито вони становлять 100 тисяч убитими.

Пізніше ця теза була видалена з тексту заяви на сайті ЄК і вирізана з відео.

Війна в Україні: Резніков розповів, на який місяць припав пік втрат ЗСУЗа словами Резнікова, пік втрат ЗСУ припав на травень. Тоді щодня гинули до ста військових, 300-400 отримували поранення.

Директор із політичних комунікацій Єврокомісії Дана Спінант визнала, що дані були помилковими.

«Дякую тим, хто вказав на неточність цифр у попередній версії цього відео. Використовувана оцінка із зовнішніх джерел мала стосуватися втрат, тобто як вбитих, так і поранених, і мала показати жорстокість росії», – написала вона у Twitter.

У Генеральному штабі ЗСУ втрати української армії за час повномасштабної війни озвучувати не стали.

«Ми не можемо підтвердити цю цифру, акцентуємо, що втрати української армії є службовою інформацією і підпадають під гриф обмеження оприлюднення. Водночас, якщо те, що озвучила глава Єврокомісії, дозволить притягнути до відповідальності країну-агресора, ми можемо лише підтримувати дії, які сприятимуть законному покаранню для тих, хто влаштував геноцид українського народу», – заявив у коментарі УП керівник Управління зв'язків із громадськістю ЗСУ Богдан Сеник.

Прессекретар президента Сергій Никифоров у коментарі «Суспільному» зазначив, що інформацію про втрати має озвучувати лише головнокомандувач, верховний головнокомандувач чи міністр оборони.

За його словами, Зеленський оприлюднить цифри, «коли настане слушний момент».

Нагадаємо, востаннє втрати ЗСУ у війні озвучували 22 серпня. Головнокомандувач Валерій Залужний повідомив, що загинуло близько 9 тисяч українських військових.

У вересні Володимир Зеленський заявив, що на війні щодня гинуть близько 50 наших воїнів.

Пізніше президент зазначав, що втрати російської армії з початку вторгнення в 10 разів перевищують втрати українських військ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: