Ляшко спрогнозував, коли в Україні може бути нова хвиля коронавірусу

Читать на русском
Глава МОЗ Віктор Ляшко прогнозує, що у середині лютого в Україні може бути нова хвиля ковіду. Нині ситуація стабільна.
Фото: УНІАН

Нова хвиля захворюваності на коронавірус в Україні може бути в середині лютого. Поки що кількість інфікованих COVID-19 знижується.

Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів в інтерв'ю Українському радіо.

«Ситуація в Україні стабільна: за минулий тиждень ми маємо 2700 випадків захворювань на коронавірус. Порівняно з попереднім тижнем показник упав на 13%», – повідомив Ляшко.

Спалах COVID-19 у Китаї: поточна ситуація з коронавірусом та прогнози на майбутнєУ Китаї найбільший спалах коронавірусу у світі. Що до цього призвело і яка ситуація із захворюваністю – на інфографіці.

Втім, зазначив міністр, цей показник занижений: багато українців не проходять діагностику, маючи симптоми захворювання, і не роблять тестів.

«Водночас штам, який зараз циркулює, не призводить до заповнення закладів охорони здоров’я. Ми відслідковуємо кількість госпіталізованих та виписаних, а також кількість пацієнтів, які перебувають в лікарнях на кисневій терапії. Тому на сьогодні в нас ситуація контрольована – маємо заповнення не більше 5 % ліжок, відведених для цієї терапії», – розповів голова МОЗ.

Нагадаємо, в Україні поки не зареєстровано випадків захворювання на новий штам коронавірусу XBB.1.5.

Карантин через коронавірус в Україні продовжено до 30 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: