В Україні збільшилася кількість госпіталізацій хворих на COVID

Читать на русском
В Україні за тиждень кількість госпіталізацій пацієнтів із COVID-19 зросла на 14%. Все через зменшення показників вакцинації.
Слово і діло

В Україні за тиждень кількість госпіталізацій пацієнтів із COVID-19 зросла на 14%. Все через зменшення показників вакцинації.

Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін в етері телемарафону.

За останній тиждень до лікарень потрапило майже 3 тисячі українців.

«Продовжуємо реєструвати COVID-19 та випадки, які закінчилися летально. Протягом останнього тижня ми спостерігаємо збільшення кількості госпіталізацій на 14%, ніж тижнем раніше», – заявив Кузін.

Найбільше летальних випадків фіксують серед пацієнтів віком від 60 років. Тенденція до зростання госпіталізацій спостерігається на тлі падіння показників вакцинації. За останній тиждень було проведено близько 47 тисяч вакцинацій.

«Це досить низький показник. Люди переважно одержують саме бустерні дози вакцинації», – зауважив санлікар.

Він також додав, що штам Омікрон став домінуючим у світі, епідеміологи поки не очікують таких його мутацій, які призвели б до нових хвиль захворюваності на коронавірусну хворобу.

Нагадаємо, в Україні до 30 квітня 2023 року продовжили карантин, запроваджений через пандемію коронавірусу.

У ВООЗ у грудні повідомляли, що у світі зараз близько 90% населення мають певний імунітет до коронавірусу. Але є можливість появи нового варіанта COVID.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: