Мін'юст просить конфіскувати нерухомість ще одного депутата держдуми рф

Читать на русском
У Міністерстві юстиції подали чергову заяву про застосування санкції до російського депутата, який підтримав війну проти України.

Міністерство юстиції просить конфіскувати на користь держави нерухомість депутата державної думи російської федерації Романа Лябихова, оскільки проти нього запроваджені санкції за підтримку війни проти України.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 14 грудня, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити провадження в адміністративній справі за позовною заявою Міністерства юстиції України до (Романа Лябихова – ред.) про застосування санкції, передбаченої пунктом 11 частини 1 статті 4 Закону України «Про санкції». Розгляд справи здійснювати колегією у складі трьох суддів Вищого антикорупційного суду: головуючого Крикливого В.В., суддів Галабали М.В. та Ногачевського В.В. за правилами спрощеного позовного провадження у відкритому судовому засіданні, з урахуванням положень статті 2831 КАС України. Призначити судовий розгляд справи на 15:30 23.12.2022», – ідеться в документі.

Також ВАКС розглянув окремо заяву Мін'юсту про забезпечення позову і заблокував будь які реєстраційні дії з машиномісцем загальної площею 22 кв. м та приміщенням-апартаментами загальною площею 76,4 кв. м Лябихова.

Нагадаємо, Мін'юст подав позов до ректора МДІМВ МЗС росії Анатолія Торкунова. В нього хочуть конфіскувати квартиру та нежитлове приміщення. Раніше ВАКС конфіскував майно російського олігарха Володимира Євтушенкова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: