Подоляк виключив «затягування війни» з росією

Читать на русском
Час не на стороні Києва, як вважають західні партнери, тож затягувати війну ніхто з українського боку не збирається.

Час не на стороні Києва, як вважають західні партнери, тож затягувати війну ніхто з українського боку не збирається.

Про це повідомив керівник Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю Василю Голованову на YouTube.

Рейтинг найсильніших армій світу: яке місце посіли Україна та росіяУкраїна піднялася на 15 місце у рейтингу найсильніших армій світу. Росія залишається на другому місці, але укладачі рейтингу зазначили, що війна пролила світло на рівень готовності, навчання та постачання її військ.

«Дуже коротко та дуже чітко. Перше, війна закінчиться 2023 року. Протягом 2023 року. Це важливо тому, що для нас затягування – дуже поганий сценарій», – сказав Подоляк.

За його словами, затягування цієї війни залишається необхідним лише для росії - у результаті більшої тривалої війни росіяни хочуть суттєво знизити інтенсивність бойових дій.

«Саме для цього вони спробували це фейкове «тимчасове припинення вогню». Це була спроба зайти в зменшення інтенсивності війни», - підкреслив радник голови ОП.

Він пояснив, що під час перемир'я окупанти хотіли зафіксувати позиції, щоб потім там зміцнитися, а через 2-3 місяці зайти туди було б вкрай небезпечно.

«Нам це не потрібно», - додав Подоляк.

Зазначимо, за інформацією журналістів, росія скоротила артилерійський вогонь на деяких ділянках фронту на 75%.

У Генштабі 10 січня повідомили про те, що ЗСУ атакували 19 районів зосередження особового складу та військової техніки ворога.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: