Антикорупційний суд не скасував підозру нардепу Кузьміних

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив частково клопотання прокурора САП про повернення скарги на підозру члену українському парламенту.
Сергій Кузьміних

Вищий антикорупційний суд не став розглядати скаргу на повідомлення про підозру народному депутату Сергію Кузьміних, якому НАБУ і САП інкримінують зловживання впливом.

Таке рішення 14 липня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора САП Корзуна В.С. про закриття провадження за скаргою підозрюваного (Сергія Кузьміних – ред.) та повернення її матеріалів останньому задовольнити частково. Закрити провадження за скаргою підозрюваного (Сергія Кузьміних – ред.) про скасування повідомлення про зміну раніше повідомленої підозри у кримінальному провадженні за № 42021000000002617 від 16 грудня 2021 року», – йдеться в рішенні.

Раніше НАБУ і САП завершили розслідування справи нардепа Кузьміних. Після ознайомлення з матеріалами розслідування складуть обвинувальний акт і скерують його до суду.

Як відомо, ВАКС відпустив під 49600 грн застави з обов'язками: повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками і здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили на одержанні неправомірної вигоди нардепа від СН Кузьміних. За даними слідства, він отримав 558 тисяч гривень за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: