Апеляція ВАКС поклали додаткові обов'язки на нардепа Кузьміних

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і задовольнила частково скаргу прокурора САП на рішення про обрання запобіжного заходу члену парламенту.
Сергій Кузьміних із адвокатом

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду поклала на народного депутата від фракції «Слуги народу» Сергія Кузьміних додаткові обов'язки, а саме прибувати за першим викликом і утриматися від відвідування Житомирської лікарні №2.

Таке рішення 27 червня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Апеляційну скаргу прокурора – задовольнити частково. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 19 травня 2022 року про застосування запобіжного заходу у вигляді застави у кримінальному провадженні №42021000000002617 від 16 грудня 2021 року стосовно підозрюваного (Сергія Кузьміних – ред.) - скасувати в частині відмови в покладенні обов'язків. У цій частині постановити нову ухвалу, якою покласти на підозрюваного додатково наступні обов'язки», – йдеться в рішенні.

Так, на нардепа Кузьміних поклали додаткові наступні обов'язки: прибувати на першу вимогу та утриматись від відвідування приміщень, що використовуються КП «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка» Житомирської міської ради», крім випадків звернення за медичною допомогою самого депутата та близьких членів його родини.

Як відомо, ВАКС відпустив під 49600 грн застави з обов'язками: повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками і здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили на одержанні неправомірної вигоди нардепа від СН Кузьміних. За даними слідства, він отримав 558 тисяч гривень за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: