СБУ затримала колишнього співробітника МВС, який намагався передати рф секретні дані про силовиків

Читать на русском
СБУ затримала колишнього співробітника Міністерства внутрішніх справ, який намагався передати росіянам засекречену інформацію про керівництво та кадрових співробітників українських силових відомств.
ssu.gov.ua

СБУ затримала колишнього співробітника Міністерства внутрішніх справ, який намагався передати росіянам засекречену інформацію про керівництво та кадрових співробітників українських силових відомств.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Телеграмі.

«Військова контррозвідка та слідчі СБУ провели багатоетапну спецоперацію із викриття колишнього співробітника МВС, який вирішив перейти на бік країни-агресора», – йдеться в повідомленні.

Чоловік зібрав засекречену інформацію про керівництво та кадрових співробітників силових відомств України та планував особисто передати дані до посольства рф у Будапешті на флешці. Втім співробітники СБУ завадили його планам.

У полоні «руського миру»: кому зі священиків УПЦ МП закидають злочини проти державності (виправлено)Кого із представників УПЦ Московського патріархату викрили у співпраці з окупантами, виправдання російської агресії – на інфографіці найвідоміші випадки.

Відомо, що зрадник проживав на території Білої Церкви, був активним прибічником «русского мира», але керувався не тільки ідеологічними мотивами. Зокрема розраховував стати «головним поліцейським» столиці та Київської області у разі захоплення регіону.

«Ця особа перебувала на прямому контакті із російським диверсантом Ігорем Безлером, а також підтримувала дружні зв’язки з іншими представниками так званої «міліції днр». Саме за їхньою «наводкою» затриманий почав збирати засекречені дані про співробітників Служби безпеки, Головного управління розвідки тощо», – додають в СБУ.

Окрім картотеки українських силовиків, він збирав інформацію і про важливі об’єкти ЗСУ.

Нагадаємо, 23 листопада Служба безпеки в ході перевірки різних приміщень УПЦ (МП) знайшла проросійську літературу, готівкові гроші на суму в кілька мільйонів гривень. Також були виявлені «сумнівні» громадяни росії.

Сьогодні, 25 листопада, Служба безпеки України проводила обшуки в єпархіальному управлінні Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ Української православної церкви московського патріархату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: