СБУ затримала у столиці колаборанта зі Сватового

Читать на русском
Силовики затримали у Києві колаборанта – колишнього керівника КП у Сватовому Луганській області.

Силовики затримали у Києві колаборанта – колишнього керівника КП у Сватовому Луганській області. Йому повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора України у середу, 28 грудня.

Скільки колаборантів виявили з початку війни: в СБУ назвали цифруЗ початку повномасштабного вторгнення рф Служба безпеки України викрила понад 700 колаборантів.

За даними слідства, у квітні 2022 року директор одного з комунальних підприємств у Сватовому вступив у злочинну змову з окупаційною адміністрацією росії та представниками так званої «ЛНР».

«На захопленому комунальному підприємстві було незаконно створено та організовано роботу так званого «Муніципального унітарного підприємства «Благоустрій Сватівського району». Підозрюваний добровільно став його директором. На цій псевдопосаді чоловік виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в органах окупаційної влади країни-агресора», – йдеться у повідомленні.

У СБУ додали, що колаборант також виконував вказівку москви про перейменування вулиць захопленого міста радянськими назвами. Для цього особисто підписував відповідні розпорядчі документи та контролював процес радянізації міської інфраструктури.

Правоохоронці затримали чоловіка 26 грудня у Києві. Зараз він під вартою.

Нагадаємо, у Херсоні затримали колаборантку із «Партії регіонів». Також ДБР затримало двох колаборантів, які працювали у херсонському СІЗО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: