У Херсоні затримали колаборантку із «Партії регіонів» – СБУ

Читать на русском
У Херсоні затримали колаборантку із Партії регіонів, яка під час окупації міста погрожувала жителям розстрілом за відмову «голосувати» на псевдореферендумі.

У Херсоні затримали колаборантку із «Партії регіонів», яка під час окупації міста погрожувала жителям розстрілом за відмову «голосувати» на псевдореферендумі.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

За інформацією правоохоронців, зловмисницею виявилася мешканка Херсона, яка входила до складу місцевого відділення «Партії регіонів».

«Після захоплення міста вона добровільно пішла на співпрацю із ворогом та запропонувала свою допомогу у війні проти України. За це отримала російський паспорт та «призначення» до лав окупаційної адміністрації росії. Там вона очолила створену агресором «дільничну виборчу комісію», - йдеться у повідомленні.

Так, колаборантка виконувала завдання москви щодо організації та проведення псевдореферендуму в тимчасово захопленій частині півдня України.

«Для цього вона розгорнула широку агітаційну кампанію на підтримку фейкового плебісциту на території одного із районів міста. Зловмисниця особисто закликала людей прийти на дільниці та проголосувати на користь країни-агресора», - розповіли у СБУ.

Крім цього, зрадниця особисто обходила будинки та вимагала від людей поставити потрібну «позначку в бюлетенях».

«У разі відмови одразу «зверталася» до озброєних рашистів. У таких випадках окупанти вривалися до будинків громадян і погрожували розстрілом», - зазначають у СБУ.

Але після звільнення Херсона колаборантка намагалася бути «непомітною», аби уникнути правосуддя. Проте силовики викрили її та затримали.

У зловмисниці виявили російський паспорт та партійний квиток проросійської партії.

СБУ повідомила фігурантку про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 5 ст.111-1 (колабораційна діяльність, участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території, вчинена за змовою групою осіб) ККУ.

Суд вже обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше ДБР затримало двох колаборантів, які працювали у херсонському СІЗО.

Нагадаємо, у Херсоні затримали організатора «філії» російського ФСБ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: